Reacties

Het boek heeft geleid tot publiciteit in diverse media: radio, tijdschriften en internet. Hieronder vindt u een selectie uit de recensies en reacties.

“Wassink is een vrouw met inhoud. Dat merk je in alle hoofdstukken van dit boek. Zij heeft iets te zeggen. Geen hoogdravende theorieën maar dingen die recht uit het leven gegrepen zijn, waar je iets aan hebt. Helemaal niet belerend. Het boek leert je anders kijken naar mensen en dingen. En in veel dingen die Wassink schrijft, herken je jezelf. Een leuke ervaring.”
Theo Borgermans, in Rknieuws.net, juni 2006

“Een uitnodigend boek”.
In Vrouwen van nu, augustus 2006, ledenblad van de Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen

“De belangrijkste raad die zij daarbij aan elk van ons geeft is niets van iemand aan te nemen tot je het zelf ervaart. Zij nodigt uit mee te denken, de thema’s te herkennen in het eigen leven en stil te staan bij wat ze voor jou persoonlijk betekenen.”
Micheline Baetens, Klavertje4Zelfzorg, de Notenboom, Hoeilaart, België (boek van de maand juli 2006)

“De manier waarop sommige schrijvers dagelijkse voorvallen gebruiken, vervreemden de lezer eerder van het onderwerp, dan dat ze het dichterbij brengen. Wassink heeft daar geen last van. Als ze voorbeelden put uit haar eigen leven, dan doet ze dat op herkenbare en open wijze. Je gaat er zo in mee.” “Kortom, een praktisch, vlot en helder geschreven boek, dat gemakkelijk tussendoor gelezen en weer gesloten kan worden. Zélfs aan de ontbijttafel, zoals de geroosterde boterham met jam op de voorpagina suggereert.”
Marga Haas, Zinweb (boek van de maand november 2006)

“Wie een boek zoekt op het gebied van zingeving, kan altijd wel iets naar zijn gading vinden. Keuze te over. In dat grote aanbod is het boek van Karen Wassink een aangename verrassing. Niet alleen door de inhoud, maar ook door de manier waarop de schrijfster de thema’s verwoordt en behandelt.” ”De prettige schrijfstijl van Karen Wassink draagt daar ook toe bij: niet hoogdravend, geen moeilijke woorden, zeker niet zweverig of vaag. Zij blijft in haar woordgebruik steeds dicht bij wat mensen denken, voelen, ervaren.” ”Zingeving wordt vaak geassocieerd met ‘zwaar’. Dit boek bewijst dat dat niet zo hoeft te zijn. Een aanrader, mocht u een cadeau zoeken in de decembermaand.”
Marije Bijleveld. Redemptoristen in Wittem. (boek van de maand, december 2006)

“Een praktisch boek dat inspiratie biedt aan iedereen die op zoek is naar verdieping in het dagelijks leven.”
“Een aanrader”, in Diep, inspiratie voor nu, lente 2007

“Verlokt door de belofte van antwoord op de aloude vraag 'Wat is nou echt belangrijk in het leven?' sloeg ik hoopvol Karen Wassinks boek open. Met zo'n nuchtere achternaam en dito nuchtere afbeelding van een boterham met aardbeienjam op de voorkant, leek dit me nou eens echt een helder, duidelijk no-nonsense boek. Deze belofte wordt zeker ingelost door de kwieke en simpele vormgeving, heldere schrijfstijl en duidelijke hoofdstukindeling. Ook de oefeningen aan het eind van elk hoofdstuk zijn duidelijk en makkelijk toepasbaar.“ ”Al met al is dit boek de moeite waard als je eens wilt nadenken over je leven, en wat echt belangrijk is. Je kunt het individueel gebruiken maar het is ook heel geschikt voor groepen. Heb je bijvoorbeeld een moedergroep en wil je wat verdieping in de gesprekken? Dan biedt dit boek een uitstekende handleiding.”
Nicole Orriëns, Momlit en meer, het Moederfront, mei 2008

“Haar boek is zeer toegankelijk. De auteur put uit oude en eigentijdse bronnen, uit filosofie, psychologie, christendom en andere religies. Ze geeft goede tips en praktische oefeningen. Als je op zoek bent naar zingeving en belangrijke dingen in het leven, een goed boek.”
Uit nieuwsbrief Hospice Emmen, februari 2008

“Je vraagt je misschien af waarom ik dit boek aanraad op een weblog over professional organizing? Omdat ik meen dat het doel van 'organizen' is om rust en ruimte te scheppen in je huis en vervolgens in je hoofd. Door je alledaagse omgeving op te ruimen en te ordenen schep je een omgeving waar je je bezig kan houden met die zaken die je werkelijk van belang vind. En dáár gaat het om in het boek van Wassink.”
Weblog Anneke Pels, organizer, april 2008

“De verbinding van de thema’s met verhalen uit de christelijke traditie getuigt van een originele kijk op bijbelverhalen.” “Het boek is een pleidooi voor een leven in de rijke verscheidenheid van godsdiensten en culturen waarin ieder mens vanuit haar of zijn innerlijk bron handelt in het vertrouwen dat ons eigen unieke talent ertoe doet, een wereld van verschil maakt.”
Plony de Jong in Mare, blad van gereformeerde kerken te Rotterdam, september 2006

“Ben in een bijzonder boek bezig: ‘Wat echt belangrijk is, zingeving voor alledag’ van Karen Wassink”.
Website Reiki forum België, maart 2007, Muske

"Het boek: 'Wat echt belangrijk is, zingeving voor elke dag' van Karen Wassink, is echt aan te bevelen.”
Website van L'Esprit du Chemin, pelgrimsherberg aan de Camino de Santiago, Saint-Jean-Pied-de-Port; Frankrijk, december 2007

“Ga nu weer even verder met mijn zingevings-boek van Karen Wassink (een aanrader)...”
deelnemer Asjelee op website van Hart en Ziel, januari 2009.

Liefde komt met een mes, niet met een bedeesde vraag.
Rumi

Loslaten brengt ons bij wat wezenlijk is.